Sunday 22 April 2007

O καιρός προβλέπεται αίθριος.


Γιουχου. Quite About Time

Εδώ στην πόλη που ζώ, υπάρχουν δυό ειδών κτίρια με διαμερίσματα. Κανονικές πολυκατοικίες που χτίστηκαν με το σκεπτικό να διαιρεθούν σε διαμερίσματα ευθύς εξ αρχής, και παλιά σπίτια που οι ιδιοκτήτες τα διαίρεσαν κακήν κακώς έτσι ώστε να βγάζουν τρία ή τέσσερα νοίκια από ένα παλιό αρχοντικό με 4-5 κρεββατοκάμαρες και λοιπές "ανέσεις".

Εγώ, παρόλο που η προοπτική να ζώ σε ένα χώρο με κάποιο χαρακτήρα με ενθουσιάζει, έμεινα μακριά από τα διαιρεμένα σπίτια. Κάτι τα παλιά υδραυλικά και ηλεκτρικά, κάτι η έλλειψη ασανσέρ, κάτι το πάνω κάτω στο κοινόχρηστο πλυντήριο-στεγνωτήριο.. Ετσι από το τσιμεντένιο κλουβί της πόλης που άφησα κατέληξα στο τούβλινο (ευτυχώς, το μπετόν εδώ δεν πολυπροορίζεται για οικοδομές, μάλλον επειδή εδώ δεν μας κάνει σεισμούς!) κλουβάκι της πόλης που ζώ.

Και που το οποίο έχει κοινόχρηστη πισίνα και γήπεδο του τέννις, και αμα δεν τα ανοίξουνε τώρα που έφτιαξε ο καιρός, θα κάνω σαν τον πιτσιρικά στον Αστερίξ Στην Ισπανία και θα κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι να πάθω κάτι.

Επίσης. Στα άμεσα σχέδια αγοράς συμπεριλαμβάνεται καλάθι για πικνίκ, κομπλέ με πιάτα, μαχαιροπήρουνα, κολονάτα ποτήρια, καρρώ τραπεζομάντιλο και μπωλάκι για τις φράουλες. Τις φράουλες θα τις πάρω από αλλού. Εχω τσεκάρει κάτι γρασίδια πλάι στην πανεπιστημιούπολη, ότι πρέπει να πάρεις μια παρές και ένα προαιρετικό φρίσμπι και να αμοληθείς.

Είπαμε. Ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Τα μαγουλάκια κοκκινίζουνε και τα γυμναστήρια γεμίζουν κι αυτά.

11 comments:

Derek said...

που ζεις?
(έτσι απο απορία)

Σοφία said...

Εμείς το πρώτο πικ-νικ το κάναμε ήδη, ήπιαμε και το πρώτο Pimms. Το μόνο που μένει είναι να πάμε ένα υπαίθριο θέατρο ή συναυλία, και είμαστε κομπλέ :-)

Φαίδρα said...

Derek, that would be telling ;)

Σοφία, δύο πράγματα περιμένω - ένα φεστιβάλ Ελληνικής Κουζίνας (αρνισια σουβλάκια με πίττα στο γρασίδι, άπαιχτο!) και ενα-δυο art festivals. Για συναυλίες κλπ, θα πρέπει να το ψάξω..

seaina said...

Πικ νικ;; Πόσα χρόνια έχω να κάνω!!

Φαίδρα said...

Γύρισες μωρή ποταμοπνιγμένη; Πάω να διαβάσω τα χαΐρια σου.

Πικνίκ, όλα τα λεφτά. Ενα κρύο κρεατικό (κοτόπουλο ή ζαμπόν), σαλάτα που τρώγεται με τα χέρια (καρότο, σέλερι, τοματίνια) ή και χωρίς, φέτες ψωμί ή ψωμάκια, πατατάκια, και αναψυκτικά ή κρασί. Φρούτο προαιρετικό.

Klearchos said...

Την ερώτηση που μένεις την έχω κάνει και εγώ...

Πίστευα ότι είσαι στην Αγγλία, αλλά με προβληματίζει ένα στοιχείο: Είδες την ταινία Grindhouse στις 6 Απριλιου

Φαίδρα said...

Μουάχαχα. Επίσης ενδιαφέρον έχουν οι ώρες που ποστάρω.

Σοβαρά τώρα, δεν πρόκειται να δώσω σε αυτό το μπλόγκ λεπτομέρειες για το πού ακριβώς ζώ.-

Klearchos said...

Οπότε, μάλλον πρέπει να σου πω καληνύχτα τώρα αντί για καλημέρα...

;)

prophet81 said...

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!!!

ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΜΕ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

Α, με την ευκαιρία, τελικά εμείς οι γυμναστές την πληρώνουμε όποτε έχει καλό καιρό, γαμώτο!!! Περιμένουμε να φτιάξει λίγο ακόμα ο καιρός ώστε να πηγαίνει ο κόσμος για μπάνιο και να μην κλείνετε στα γυμναστήρια.
Άντε φιλιά στα μούτρα...

Φαίδρα said...

Οι καταιγίδες είναι θαυμάσιες. Αλλα από μέσα από το σπίτι να είσαι, όχι απ'έξω.

Πάλι παπιά θα γίνουμε γμτ και σήμερις..

Σοφία said...

Για να σου λέει κοινόχρηστη πισίνα και γήπεδο τέννις, τρεις είναι οι πιθανές περιπτώσεις: Αμέρικα, Νότια Αφρική ή Αυστραλία.
Η Αγγλία αποκλείεται πάντως ;-)