Tuesday 13 February 2007

Tales Along This Road

Ο Άι Ντίνος ο Βαλές ήρθε νωρίς στο σπιτικό μας φέτος. Κάτι σαν τον Άι Βασίλη που πάει παντού πρώτα τα Χριστούγεννα, και μετά κάθεται μια βδομάδα στην μασσαζοκαρέκλα του, κάνει κι ένα ποδόλουτρο με μπουρμπουλήθρες και ξαναζεύει το έλκηθρο με προορισμό την Ψωροκώσταινα. Γιατί πως να το κάνουμε. Στην Ελλάδα όλοι τον περιμένουνε, ανεξαρτήτως ηλικιών, οπότε είναι μανούρα και καλά κάνει και κάθεται μια βδομαδούλα να πάρει δυνάμεις!

Αλλά ξεφεύγουμε από το θέμα, για άλλον άγιο ξεκινήσαμε να λέμε (μεγάλη η χάρη του). Ηρθε λοιπόν νωρίς και δεν έφερε ούτε σοκολατίδια ούτε λουλουδικά (τα οποία δεν είναι ότι δεν τα εκτιμώ, απλά προτιμώ τα πράγματα που μένουνε - σε συνδυασμό με τα πράγματα που γυαλίζουνε βέβαια!) και μου έφερε ένα CD, το Tales Along this Road των Korpiklaani. Το όνομά τους σημαίνει Ο Λαός του Δάσους και δεν έχει τίποτε να κάνει με αέρια ευγενή η μή. Το φόρτωσα στο Sansa μου και δεν το έχω αφήσει έκτοτε.

Η μουσική που παίζουν είναι, όπως θα ανέμενε κανείς, folk μελωδίες με βιολιά, φλογέρες και ακκορντεόν (το οποίο σημειωτέον το σιχαίνομαι όταν είναι μόνο του, ίσως γιατί μου θυμίζει επαίτες στον ηλεκτρικό), με μια metal μπάντα από πίσω και μιά δίκαση να σπριντάρει μέχρι να πείς έλεος.

Το λατρεύω. Ισως όχι σαν κάποιες άλλες μπάντες με πιό ποικολότροπες συνθέσεις, αλλά αυτή η ευθύτητα που αποπνέουν είναι καμιά φορά αυτό που έχει λείψει από τα ακούσματα των καιρών μας.

7 comments:

George said...

αν είχες και κανένα δείγμα της μουσικής τους θα εξέφραζα και εγώ άποψη.

Φαίδρα said...

Κοίτα, εγώ δεν ανεβάζω μουσική χωρίς να ξέρω αν έχω το δικαίωμα, αλλά προσφέρω την ιστοσελίδα του συγκροτήματος, στην οποία υπάρχει άφθονο υλικό προς χρήσιν!

George said...

Ότι μουσική ανεβάζω είναι απο αγορασμένα CD και δεν μπορείς να τα αντιγράψεις, απλά να τα ακούσεις.
Αν βρώ χρόνο θα ψάξω την σελίδα τους.

Σοφία said...

Μμμ... ενδιαφέρον. Άκουσα κάποια κομμάτια τους στο iTunes, δεν είναι άσχημα. Ίσως κατεβάσω 1-2 να τα ακούσω πιο άνετα (εντελώς νόμιμα φυσικά)!
Από πρώτο άκουσμα μ' αρέσει πολύ το τραγούδι που έχει τίτλο το όνομα του συγκροτήματος, όπως και το Happy Little Boozer (κι ας έχει πολύ ακορντεόν).

Φαίδρα said...

Για μένα ξεχωρίζουν το You are the one και το Korpiklaani, αλλά όλο το CD ακούγεται πολύ ευχάριστα μονορρούφι.

Σοφία said...

Ποιό είναι το You Are The One?
Δεν το βρίσκω στο iTunes :-(

Φαίδρα said...

Σοφία, το You Are the One υπάρχει στην ιστοσελίδα τους.